top of page

Ukliďme Česko – Ukliďme Tišnov

První dubnová sobota byla i v Tišnově ve znamení dobrovolnického úklidu odpadu.

Už druhým rokem se připojil Otevřený Tišnov k celorepublikové úklidové akci Ukliďme Česko. I přes mírně nepříznivé počasí se sešlo na Apríla před tišnovským vlakovým nádražím více jak čtyřicet dobrovolníků všech věkových kategorií. Po obdržení pytlů na odpad a ochranných rukavic se pak v menších skupinkách vydali v obou směrech podél řeky Svratky a následně do dalších částí Tišnova, zejména do okolí vlakového nádraží a lokality Ostrovec. Po skončení úklidu proběhlo setkání zapojených dobrovolníků spojené s malým občerstvením. „Není mi lhostejné, v jakém prostředí žijeme. Jestli je možné alespoň takto málo přispět k tomu, aby bylo naše město krásnější, vždy to rád udělám“, hodnotí akci Jan Pestr z Otevřeného Tišnova, který je také členem Komise životního prostředí. O tom, že není s tímto názorem sám, svědčí velká účast občanů na této úklidové akci. „Velké poděkování patří všem, co se do dobrovolnického úklidu zapojili“, doplnil Pestr.

Ve stejný den se k projektu připojilo také město Tišnov, které organizovalo druhou úklidovou

skupinu. Ta se zaměřila na zbývající čísti města. Společnou prací se podařilo dobrovolníkům vysbírat více jak 800 kg odpadu, který do přírody ani do města nepatří.


Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která každoročně probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Hlavním jarním úklidovým dnem v letošním roce byla právě sobota 1. dubna. Srdcem akce jsou dobrovolní organizátoři místních úklidů. Tedy lidé, kteří se chopí zodpovědnosti a zorganizují úklid v místě, které si sami určí. Od začátku až do konce se pak starají o hladký průběh akce. Pořadatelé ze spolku Ukliďme Česko jim k tomu poskytují podporu v podobě pevných pytlů na sesbíraný odpad a ochranné pomůcky.



17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page